måndag 26 november 2012

Adventskaka


R ska bjuda på fika på jobbet och då känns ju en saffranskaka både svensk och aktuell just nu. Problemet är bara att vi andra endast får titta och lukta hur gott det är. Fast smeten var iallafall god =)
Ett klart plus med denna kaka att det är jättegod att förvara i kylen och skära tunna bitar av mmmums.
Ingredienser:
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
0,5 g saffran
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Så här gör man:
Värm ugnen till 175 grader
Smörj och bröa en form.
Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Stöt saffranen i en mortel med en sockerbit
Tillsätt smälta smöret, saffranen och mjölken. Sikta i mjöl och bakpulver.
Häll allt i formen och grädda 40-45 min. Låt kakan svalna och sikta över florsocker innan servering.
Bon appétit!