måndag 13 januari 2014

Kokt torskrygg med ägg, skirat smör och pepparrot

Tänk att det som inte tilltalade mig som liten kan vara så gott nu? Kokt torsk...mums. Dock har vi ett generations gap. R och jag njuter men pluttisarna , dom ville hellre ha ugnspannkaka! Hur kan det vara? Eller upprepar historien sig? Tiden får utvisa.

Ingredienser 2p :

Ca 400 g färsk torskrygg
3 ägg
25 g smör
Dill
Färsk pepparrot 

Kokt potatis till servering 

Gör så här:

Börja med att sätta på potatisen.
Koka äggen.
Koka upp saltat vatten.
Dela torsken i portionsbitar.
Lägg i torsken i det kokande vattnet. 
Sätt på ett lock och ta kastrullen från spisen.
Låt fisken stå i ca 10 minuter så blir den perfekt kokt. Fisken är färdigkokt när den når 56 grader.
Smält smöret.
Skala och hacka äggen.
Lägg upp torsken på ett fat.
Strö över ägg hacket.
Häll över smöret.
Riv pepparrot över.
Klipp lite dill på toppen.
Servera med kokt potatis.

Eet smakelijk!