torsdag 24 september 2015

Hallontryffel med vit choklad

Det är regn och det är rusk. Jag behöver små härliga tryfflar smälter i munnen och som är försvinnande goda. Dom är dessa lätta att göra och det är ju ingen nackdel. Tyvärr fick jag rulla dom i florsocker så dom inte klibbade ihop med varandra vilket gjorde att färgen blev lite tråkig. Måste komma på något för det, kanske färga florsockret med karamellfärg??? Nåväl trevlig helg!

Ingredienser:
200 g vit choklad
200 g frysta hallon
2 tsk honung
40 g smör rumstempurerat

Något att rulla dom i typ florsocker.

Gör så här:
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad.
Lägg hallonen i en kastrull och värm dem till de är tinade.
Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil.
Häll hallon såsen i en kastull och reducera ner såsen tills det bara är 1/2 dl kvar.
Blanda i hallonsåsen med chokladen.
Rör ner honungen.
Dela smöret i tärningar.
Rör i smöret lite i tagen med en slickepott.
Rör kraftigt så smeten inte skär sig.
Klä en liten form med bakplåtspapper.
Häll i smeten och låt den stelna över natten.
Skiva upp i bitar och rulla dom i florsocker.

Ät och njut!


                                  
Lite mys musik i höstmörkret